Українські виробники спецій завойовують ринок
За останні роки ринок прянощів в Україні значно розширився і на ньому з’явились продукти вітчизняних виробників.
Про це зазначає власниця магазину «Пряно» Мар’яна Сурма, передає AgroPortal.
«Зараз на ринку в основному пропонуються пряні трави з Єгипту, вони доволі сухі, і часто нижчого сорту, майже без аромату», – говорить вона.
За її словами, «Пряно» займається реалізацією спецій 6 років. За цей час ринок прянощів значно розширився, що на ньому з’явились продукти українських виробників.
Звісно, багато чого вирощувати не дозволяють кліматичні умови.
«Більшість спецій завозиться з-за кордону, здебільшого зі східних країн. Втім, ми співпрацюємо і з українськими постачальниками. Приміром, закуповуємо сушені корені селери, петрушки та пастернаку. Коріандр та гірчиця – теж українського походження», – говорить Мар’яна Сурма.
Загалом у асортименті магазину понад 100 позицій. Це прянощі та їх суміші, а також сухофрукти, горіхи, насіння, олії холодного віджиму, арахісові пасти, крафтові солодощі.
Власниця магазину розповідає, що найбільш популярна серед українських споживачів – суміш прянощів «10 овочів» та інші наші авторські суміші – тосканська, арабська та сицилійська.
«Якщо ж говорити про моноспеції – то окрім традиційного чорного перцю ще популярні іспанська копчена паприка (піментон), сушений часник, кориця», – говорить вона.
За її словами, покупцям подобаються унікальні суміші прянощів, авторські рецепти.
«Наші клієнти готові до експериментів, і стимулюють нас до створення нових поєднань чи пошуку екзотики», – зазначає Мар’яна Сурма.
Зараз компанія уже має дві крамниці у місті Ужгород,
Джерело: http://agronomy.com.ua/novyny/424-ukrainski-vyrobnyky-spetsii-zavoiovuiut-rynok.html