Олія гарбузова 250 мл

Олія гарбузова 250 мл

225.00грн.

Гарбузова олія «Земледар» отримується методом прямого холодного віджиму. Відтискування з сирого гарбузового насіння відбувається повільно, завдяки чому сировина не нагрівається, а олія отримує максимум корисних речовин. Продукт відтискається безпосередньо після оформлення замовлення, відстоюється в прохолодному місці та пересилається замовнику.

Термін придатності 3 місяці

 

Артикул: 9394 Категорія:

Опис

Свіжу гарбузову олію рекомендується використовувати з кулінарною, профілактичною та косметичною метою. Перед вживанням масло потрібно збовтати.

Наші пращури називали цю олію «чорним золотом». Це було пов’язано з двома причинами: дуже темним кольором та дорожнечею, адже невелика пляшечка коштувала стільки ж, скільки золота обручка. Щоб виготовити літр олії, необхідно використати близько 2 кг насіння, а для цього знадобиться біля 30 гарбузів.

Склад продукту унікальний, збалансований та дуже цінний. Завдяки олії «Земледар» організм людини отримує жирні кислоти, вітаміни та мінерали. Корисні речовини, що входять до її складу:

  • Поліненасичені жирні кислоти омега-3, омега-6 та омега-9 в значному обсязі.
  • Вражаюча кількість вітамінів (А, В1, В2, В6, В9, С, D, Е), в тому числі рідкісні Т і К. Особливо багато у продукті вітаміну А, який заслужено називають «вітаміном молодості». Вітамін Е захищає його від окислення.
  • Мінерали та мікроелементи (фосфор, залізо, калій, селен, цинк). Особливо цінується олія через високий вміст цинку, який допомагає справитися з проблемами сечовивідної системи.
  • Інші корисні компоненти (фітостероли, фосфоліпіди, флавоноїди, хлорофіл, білки).

Застосування в кулінарії

В кулінарії ідеальний варіант використання олії – в якості заправки для холодних салатів. В такому вигляді продукт найкращим чином передасть свій смак та аромат. Гарбузова олія має приємний горіховий присмак. Вона гарно поєднується з бринзою, моцарелою, руколою, чудово себе проявляє у середземноморських салатах.

Найкращим буде варіант, коли олію не наливають відразу в салат, а роблять з неї соус з використанням трав, спецій, солі та лимонного соку. Вживають олію також для заправки та покращення смаку супів, рагу, макаронів, сирів, приготування соусів.

Використання в косметології

Олія добре проявляє свої властивості у складі косметичних засобів для різних типів шкіри, особливо – для сухої, чутливої та такої, що лущиться. Вона розгладжує та зволожує, тонізує. Через високу концентрацію калію олія висвітлює та очищує шкіру. Її можна просто наносити на обличчя та тіло, а за півгодини видаляти серветкою. А можна додавати в готові тоніки та креми.

Гарбузову олію можна використовувати для приготування сумішей від розтяжок, її додають до масажних масел. Продукт гарно заживлює ранки та запалення. Він проявляє себе при необхідності лікування вугрів, екзем, дерматиту. Буде корисним для волосся, якщо його втирати в корінці раз на тиждень.

Застосування з лікувально-профілактичною метою

В процесі лікування захворювань використовувати олію варто не замість рекомендованих лікарем терапевтичних препаратів, а разом з ними. Продукт добре себе проявляє у якості профілактичного засобу. Він буде корисним для покращення еластичності судин, протистоїть накопиченню холестеринових бляшок. Олія благотворно впливає на серцевий м’яз, використовується під час лікування анемії, інфарктів, гіпертонії та інших станів.

Корисні властивості сировідтиснутої гарбузової олії:

  • Допомагає зменшити вміст холестерину в крові, виступає профілактичним засобом від атеросклерозу.
  • Благотворно впливає на органи травлення. Здавна продукт використовувався для активізації процесу відділення жовчі, мінімізації запалень в жовчовивідних шляхах. Актуальним буде вживання олії при ерозія слизових оболонок.
  • Допомагає при початковій стадії гіперплазії передміхурової залози.
  • Відновлює структуру печінки, призупиняє в ній запальні явища. Олія ефективна в разі холециститу, гепатиту, цирозу, дискінезії жовчовивідних шляхів.
  • На відміну від інших олій, гарбузова стабілізує кислотність шлунку, сприяє загоюванню ранок та виразок. Її використовують у складі дієти під час лікування гастриту, коліту, гастродуоденіту.
  • Допомагає при гельмінтозі.
  • Регулює жіночий гормональний фон. У якості допоміжного засобу використовується при лікуванні захворювань органів малого тазу.
  • Має протизапальні та антиалергенні якості.

Протипоказання

Перед тим, як ввести олію в раціон, особливо обережними мають бути діабетики. Варто обов’язково отримати лікарську консультацію. З обережністю потрібно вживати гарбузову олію людям з такими захворюваннями:

  • Проблеми з жовчним міхуром, особливо калькульозний холецистит. Продукт має жовчогінний ефект, може викликати небажані переміщення каменів.
  • Схильність до проносів. Олія може спровокувати посилення проблеми.

При захворюваннях шлунково-кишкового тракту можуть виникнути неприємні симптоми – наприклад, відрижка. Зазвичай її рекомендують заїдати шматочком хліба.

Додаткова інформація

Вага

250г.

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Олія гарбузова 250 мл”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Доставка

Безкоштовна доставка від 2000 грн.

Працюємо 24/7

Замовлення з сайту приймаються цілодобово

Повернення товару

Протягом двох тижнів з моменту покупки

Великий асортимент

Професійне обслуговування та професійна допомога

Have no product in the cart!
0